Lokal mat er en trend i dag, og mange forbrukerne ønsker dette. Hva gjør produsentene og distributørene i Gjøvikregionen for å levere det til forbrukerne? Hvilke fortrinn har deres produkter? Hvordan kan forbrukerne få tak i denne lokale maten?
Torsdag 20. mars kl 1900 er temamøte i festsalen på Valle videregående skole, Lena. Påmelding innen 17. mars. Påmeldingsskjema finner du under.
Invitasjonen med program kan dere laste ned Invitasjon matmøte 20. mars 2014!
Program
1900 Velkommen
1910 Butikkene – har de lokal mat?
Hva gjør Norges-gruppens butikker for å levere det forbrukerne ønsker seg? Ved Eivind Hålien
1930 Restaurantene
Hva må Gamletorvet Spiseri gjøre for å ha lokal mat på menyen? Ved Stig Furuseth
1945 Produsentene
Mat fra Toten, Mat i Land og Engers Lefsebakeri
Hva gjør dere for å få fram den lokale maten?
2030 Pause
Mat fra «Amtmanninnes kokebok» ved Anne Mari Amlien
2100 Diskusjon og spørsmål fra salen
Hvordan kan Gjøvikregionen utnytte fortrinnene med lokal mat? Hva mer kan gjøres for å lykkes?
I følge Nationen 4. desember 2013 var det en omsetning på over tre milliarder kroner, eller 600 kroner per nordmann, på lokal mat og drikke. Det er en økning på 8,4 prosent fra i fjor. Last ned artikkelen Nationen om lokal mat!
GULL – Gjøvikregionens utviklingsforum for levende landbruk arrangerer temamøte om lokal mat torsdag 20. mars kl 1900 på Valle videregående skole. Inngang kr. 100,-. Betales ved inngangen.