På dagen 17. mars inviteres gårdbrukere, kokker, næringsmiddelbedrifter og andre som vil delta på en dag med en introduksjon til ysting og bli kjent med skolens nye ystestasjon. Ragnar Grimstad fra firmaet Nævanyttig presenterer skolens nye ystestasjonen. Pascale Baudonnel fra Aurland vil lage ulike typer ost og samtidig gi faglige begrunnelser for framgangsmåtene. Arrangementet er på Lena-Valle videregående skole avdeling Valle, og programmet er fra 0800-1500. Last ned Invitasjon og program YSTEDAG! Maksimalt 10 deltakere – Det er nå fullt, dvs. ingen ledige plasser pr. 9. mars
På kvelden 17. mars inviteres alle med interessert for og er opptatt av ost og ysting som bidrag til næringsutvikling for bygdene i Oppland. Dette foregår I festsalen på Lena-Valle videregående skole, avdeling Valle, programmet starter kl 1900 og varer til kl 2200. Last ned Invitasjon og program OSTEKVELD
Påmelding nederst. Dette er innholdet:
- Først vil skolen presenterer arbeidet med opplæring i ysting.
- Ragnar Grimstad fra firmaet Nævanyttig vil presentere en nyutviklet ystestasjon.
- Pascale Baudonnel fra Aurland tar for seg muligheter med lokalprodusert ost og lokale ysterier.
- Sigurd Avdem fra Lesja og leder i Norsk Gardsost vil fortelle om hvordan han og kona Åse Haugstad sammen har bygget opp et ysteri og om hvilke utfordringer de har hatt underveis.
Arrangører: Lena-Valle videregående skole, Nævanyttig A/S og Gjøvikregionens utviklingsforum for levende landbruk (GULL)
Påmelding: