Onsdag 17. januar var det temamøte om opplevelser, og fem innledere presenterte mange fantastiske opplevelsestilbud i Gjøvikregionen.
Først fortalte turistsjef Arne Jørgen Skurdal om et treårig prosjekt der hele Osloregionen (inklusive Gjøvikregionen) satser på lokalmat som opplevelse.
Åse Gjefle fra Gaarder gård på Dokka i Nordre Land fortalte om prosessen de siste 10-15 årene med å ta steg for steg med å utvikle egen gard med honningproduksjon og opplevelsesprodukter.
Over skog og Heiberg fra Gjøvik med søsknene Jan Kåre og Eirin Heiberg har holdt på i fem år og tilbyr et mangfold av opplevelser som omfatter lavvoer, matlaging, hundekjøring, arrangementer, festivaler. Veien har blitt til underveis. Se www.overskogogheiberg.no/
Per Idar og Kjersti Vingebakken fra Nordås i Østre Toten presenterte veien fra drømmen om egen gård, til etablering av mjølkeproduksjonsbruk, meieri, kjøttproduksjon, kjøttforedling og restaurering av oppbyggingen av skysstasjonen Grøna. http://www.nordaasmat.no/
Julie Sigstad fortalte om sin bakgrunn fra Sigstad gård på Biri, og hvordan hun gradvis har utviklet bryllups- og opplevelsesgården sin. Se mer https://sigstadgaard.wordpress.com/
De 15 personene som møtte opp fikk presentert utrolige historier av gründere som alle har utvist mot, vilje, målbevissthet og utholdenhet. Vi som deltok ble mektig imonert av dem alle.