Fantastiske opplevelser i Gjøvikregionen

Onsdag 17. januar var det temamøte om opplevelser, og fem innledere presenterte mange fantastiske opplevelsestilbud i Gjøvikregionen.

Først fortalte turistsjef Arne Jørgen Skurdal om et treårig prosjekt der hele Osloregionen (inklusive Gjøvikregionen) satser på lokalmat som opplevelse. 

Åse Gjefle fra Gaarder gård på Dokka i Nordre Land fortalte om prosessen de siste 10-15 årene med å ta steg for steg med å utvikle egen gard med honningproduksjon og opplevelsesprodukter.

Over skog og Heiberg fra Gjøvik med søsknene Jan Kåre og Eirin Heiberg har holdt på i fem år og tilbyr et mangfold av opplevelser som omfatter lavvoer, matlaging, hundekjøring, arrangementer, festivaler. Veien har blitt til underveis. Se www.overskogogheiberg.no/

Per Idar og Kjersti Vingebakken fra Nordås i Østre Toten presenterte veien fra drømmen om egen gård, til etablering av mjølkeproduksjonsbruk, meieri, kjøttproduksjon, kjøttforedling og restaurering av oppbyggingen av skysstasjonen Grøna. http://www.nordaasmat.no/

Julie Sigstad fortalte om sin bakgrunn fra Sigstad gård på Biri, og hvordan hun gradvis har utviklet bryllups- og opplevelsesgården sin.  Se mer https://sigstadgaard.wordpress.com/

De 15 personene som møtte opp fikk presentert utrolige historier av gründere som alle har utvist mot, vilje, målbevissthet og utholdenhet. Vi som deltok ble mektig imonert av dem alle.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.