Internasjonalt besøk

For andre år arrangerer skolen et treukers internasjonalt kurs i entreprenørskap. I år deltar sju elever fra Østerrike og Nederland på kurset. I tillegg har vi to voksne studenter fra Uganda her. De er i Norge for å ta pedagogisk utdannelse. En del av den pedagogiske praksisen gjennomføres på Valle.

Fredag den 8.april arrangeres en internasjonal konferanse om undervisning i entreprenørskap i den videregående skolen. Da får Valle besøk av 18 personer fra Finland, Estland, Latvia og Litauen, som alle representerer Ungt Entreprenørskap i sine land. Valle har gjennom mer en 10 år hatt gode relasjoner til Junior Achievement i Estland, som også leder prosjektet som står bak dette arrangementet.

I løpet av fredag ettermiddag vil de ulike internasjonale aktivitetene bli samlet, slik blir alle gjensidig informert om hverandres erfaringer med entreprenørskap i skolen og internasjonalt samarbeid. Lørdag 9.april besøker alle de involverte gardbrukere i Oppland som har etablert nye næringer. På den måten får gjestene ytterligere faglig påfyll, i tillegg til at de blir bedre kjent med våre landskaper og kultur.

Valle har stor nytte av dette samarbeidet, siden dette gir elever ved skolen mulighet til å utvikle gjennom ulike samlinger internasjonalt. I løpet av denne vinteren har elever fra Valle deltatt på samlinger i mange av de landene som nå besøker Norge. Totalt sett har hele 37 av Valles 160 elever vært på fagturer til utlandet denne vinteren, med varighet fra tre dager til tre uker.

 

 

This entry was posted in Arrangement, Internasjonalt (Lenker). Bookmark the permalink.

Comments are closed.