Stort engasjement på møtet om lokal mat

Torsdag 20. mars var festsalen fylt opp med 70 lokalmat-interesserte. De fikk høre om hvordan ulike personer og miljøer arbeider med lokal mat. Eivind Hålien fra Norgesgruppen kunne fortelle at de satset mye gjennom Meny-butikkene, som dessverre ikke finnes i Oppland. Telemark derimot var det stor aktivitet.  Joker og Sparbutikkene hadde stor firhet til å ta i mot og selge lokal mat. Kiwi derimot har bare i liten grad lokal mat i sitt sortiment.

10003995_775367805807553_1429037327_n

Stig Furuseth fra Gammel Torvets Spiseri beskrev vanskene med, på en enkel måte, å få tak i de lokale råvarene. Geri Otto Andersson fra Mat i Land fortalte om 7 års utvikling av samarbeidet mellom matprodusenter i Land. De brukte særlig Dokka som markedsplass, men hadde også reist til andre steder.

1468499_775367842474216_682506800_n

Per Odd Gjestvang fra Mat fra Toten kunne fortelle om ulike strategier forå få fram mat produsert lokalt. Bl.a. holder de på med å dokumentere at potet og gulrot dyrket på Toten gir spesielt god smak.

1970849_775368402474160_263860427_n

Per Wilhelm Klevenberg fra Engers lefsebakeri beskrev noe fra bedriftens 60 årige historie med fokus på produktets kvalitet og egen distribusjon fram til butikk og kunde.

1982196_775369219140745_2119106147_n

 

1002647_775370099140657_1492736429_n

Anne Mari Amlien serverte fingermat basert på oppskrifter fra Amtmanninens kokebok. Ja, det falt i smak for alle de besøkende på Valle videregående skole denne kvelden.

10015639_775368415807492_680902751_n

Etter dette var det samtaler og diskusjoner omkring hvordan Gjøvikregionen kan lykkes enda bedre. Mange ønsker å bli bedre kjent med den lokale maten, og ikke minst at den kan bli lettere tilgjengelig!

971717_775367875807546_5417979_n

Møtet ble arrangert av GULL – Gjøvikregionens utviklingsforum for levende landbruk. Les mer på www.vilskape.no

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.