Torsdag 20. mars var festsalen fylt opp med 70 lokalmat-interesserte. De fikk høre om hvordan ulike personer og miljøer arbeider med lokal mat. Eivind Hålien fra Norgesgruppen kunne fortelle at de satset mye gjennom Meny-butikkene, som dessverre ikke finnes i Oppland. Telemark derimot var det stor aktivitet. Joker og Sparbutikkene hadde stor firhet til å ta i mot og selge lokal mat. Kiwi derimot har bare i liten grad lokal mat i sitt sortiment.
Stig Furuseth fra Gammel Torvets Spiseri beskrev vanskene med, på en enkel måte, å få tak i de lokale råvarene. Geri Otto Andersson fra Mat i Land fortalte om 7 års utvikling av samarbeidet mellom matprodusenter i Land. De brukte særlig Dokka som markedsplass, men hadde også reist til andre steder.
Per Odd Gjestvang fra Mat fra Toten kunne fortelle om ulike strategier forå få fram mat produsert lokalt. Bl.a. holder de på med å dokumentere at potet og gulrot dyrket på Toten gir spesielt god smak.
Per Wilhelm Klevenberg fra Engers lefsebakeri beskrev noe fra bedriftens 60 årige historie med fokus på produktets kvalitet og egen distribusjon fram til butikk og kunde.
Anne Mari Amlien serverte fingermat basert på oppskrifter fra Amtmanninens kokebok. Ja, det falt i smak for alle de besøkende på Valle videregående skole denne kvelden.
Etter dette var det samtaler og diskusjoner omkring hvordan Gjøvikregionen kan lykkes enda bedre. Mange ønsker å bli bedre kjent med den lokale maten, og ikke minst at den kan bli lettere tilgjengelig!
Møtet ble arrangert av GULL – Gjøvikregionens utviklingsforum for levende landbruk. Les mer på www.vilskape.no